Rådgivning

Boligrådgiver

Jan Dyg

Rådgivning

Om du skal sælge eller købe, er privat eller erhverv

Få tryghed med køberrådgivning

 

At købe bolig er en stor økonomisk beslutning, og det er kompliceret at handle bolig. En erfaren ejendomsmægler ved din side som køberrådgiver giver dig hjælp og tryghed hele vejen. Vælger du en ejendomsmægler med Dansk Ejendomsmæglerforenings Tryghedsmærke, får du hjælp af en uddannet ejendomsmægler, som guider dig gennem boligkøbet.

Din køberrådgiver står helt på din side i boligkøbet og kan ikke samtidig formidle salget af den bolig, du køber. Med en ejendomsmægler som køberrådgiver får du en kompetent rådgiver og fagperson med stort kendskab til det lokale boligmarked.

 

Hvad kan en ejendomsmægler tilbyde dig?

 

Folderen her giver dig et overblik over dine fordele og den sikkerhed, du har ved at købe bolig via en ejendomsmægler.

Du er bedst sikret hos en ejendomsmægler

Handler du via en ejendomsmægler, er du sikker på at få alle relevante oplysninger i forbindelse med boligkøbet. Salgsopstillingen indeholder fyldestgørende oplysninger fastlagt i samarbejde med Forbrugerrådet Tænk.

Det er unikt for ejendomsmæglere, at deres forsikring i visse tilfælde dækker det, der kaldes "objektivt ansvar". I praksis betyder det, at du kan gøre krav gældende og få økonomisk

kompensation. For eksempel hvis ejerudgifterne i salgsopstillingen er angivet forkert, også selvom ejendomsmægleren ikke er skyld

i fejloplysningen. Den forsikring har du kun, hvis du køber via en ejendomsmægler. Hvis du handler udenom en ejendomsmægler og benytter andre rådgivere, dækker deres forsikring ikke.

Ejendomsmæglerens forsikring dækker også, hvis ejendomsmægleren ikke giver dig alle nødvendige oplysninger i forbindelse med dit boligkøb.

Hvis ejendomsmægleren skulle begå fejl, har du mulighed for at klage til Klagenævnet for Ejendomsformidling, der hurtigt og billigt behandler klagen. Handler du udenom en ejendomsmægler, har du ikke den mulighed, men skal igennem en dyr og langvarig retssag ved domstolene for at få ret. Alle medlemmer af Dansk Ejendomsmæglerforening har pligt til at følge Klagenævnets kendelser. Du kan også klage til Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere.